In lunile de iarna, ne-am dori sa putem uita de zilele scurte si de frig. Din acest motiv, haideti sa ne indreptam atentia spre tarmurile insorite ale Frantei si spre un mini-concediu pe coasta Meditarenei, in frumoasa Marsilia.

Va propunem un weekend prelungit in cel mai vechi oras al Frantei, Marsilia. Orasul-port este cunoscut pentru multe, de la modul unic in care imbina modernitatea cu traditionalul si pana la faimosul bouillabaisse, preparat mereu proaspat din capturile zilnice ale pescarilor locali.

Marsilia (in franceza Marseille, occitana Marselha) este al doilea cel mai mare oras din Franta. Situata pe coasta Mediteranei, in vechea Proventa, este cel mai mare port comercial al tarii.

Orasul a fost fondat de catre greci in secolul VII i.Hr. A trecut in subordinea romanilor in 49 i.Hr. Vechiul nume grecesc e Massilía, de la Mασα (citit masa), ce inseamna “jertfa”.

Mini-vacanta noastra incepe cu un zbor cu Ryan Air in dimineata zilei de 8 noiembrie, cu retur luni, 11 noiembrie.

Optiunile de cazare sunt multiple, in functie de gusturile fiecaruia. Mai jos am selectat trei dintre preferatele noastre, la cele mai mici preturi.

Costuri:

Zbor Bucuresti – Marsilia si retur: 299 lei/persoana

Cazare 3 nopti Marsilia: 524 lei/2 persoane

Cost city break: 561 lei/persoana = 119 euro/persoana