Elvetia este o destinatie cu adevarat speciala, iar o vacanta de cinci zile in Basel reprezinta o experienta memorabila. Urmati indrumarile noastre pentru a descoperi frumusetea unui oras care imbina stilul medieval cu cel modern intr-un mod complet aparte.

Orasul elvetian de pe Rin incanta vizitatorii cu multitudinea de experiente culturale, relaxante si indulgente, fie ca este vorba de unul dintre numeroasele muzee, de un turneu de descoperire culinara sau de centrul vietii de noapte din Basel.

Basel este situat in nord-vestul Elvetiei, pe raul Rin. Orasul este situat la intersectia frontierelor Germaniei, Frantei si Elvetiei, motiv pentru care suburbiile orasului elvetian se intind chiar si pe teritorul celor doua tari vecine.

Basel este visul celor pasionati de muzee. Exista peste 30 de institutii muzeale ce adapostesc un spectru larg de opere si atrag anual peste 1 milion de vizitatori. Kunstmuseum a fost deschis in anul 1661 si este cel mai vechi muzeu de arta din Europa accesibil publicului larg.

Incepem incursiunea noastra cu un zbor din Bucuresti, in data de 9 octombrie, cu retur in 14 octombrie.

Elvetia nu e o destinatie tocmai ieftina, iar cazarea la preturi convenabile nu este usor de gasit in Basel, insa noi am reusit sa gasim cateva optiuni potrivite pentru un sejur de .

Costuri:

Zbor Bucuresti – Basel, Wizz Air – 203 lei/persoana

Cazare 4 nopti Basel : 1431 lei/2 persoane

Costuri vacanta: 918.5 lei/persoana = 195 euro/persoana