Florenta este sufletul Toscanei iar influentele Renasterii se vad la fiecare pas. Veti descoperi o multitudine de minuni arhitecturale si o multime de lucrari de arta deosebite, toate culminand intr-o capodopera culturala a unui oras.

Un minim de patru nopti va va permite sa vedeti atractiile de top fara sa va grabiti de la un loc la altul. Acordati-va o saptamana sau mai mult pentru o imersiune completa in orasul scaldat in atmosfera Renasterii.

Centrul Florentei este compact si puteti explora cu usurinta pe jos tot ceea ce orasul are de oferit. Centrul istoric este un sit al patrimoniului UNESCO, iar traficul este restrictionat de la intrare. Daca planuiti sa inchiriati o masina pentru o calatorie in regiunea Toscanei, va trebui sa parcati in afara zonei de trafic limitata. Luati in considerare o suma suplimentara de 15 euro pe zi pentru un spatiu de parcare, deoarece parcarea gratuita este o raritate.

Muzeele, palatele si bisericile din Florenta gazduiesc unele dintre cele mai mari comori artistice din lume. Cele mai populare si importante locatii din Florenta includ Catedrala, Baptisteriul, Galeria Uffizi, Bargello si Accademia. Bisericile din Santa Maria Novella si Santa Croce sunt adevarate galerii de arta, iar biblioteca din San Lorenzo este o expozitie magnifica a geniuului arhitectural al lui Michelangelo.

Umblați pe unele dintre cele mai vechi strazi ale orasului, pana cand ajungeti la raul Arno, traversati Ponte Vecchio si descoperiti zona “cea mai noua” din Florenta, Oltrarno.

Vacanta incepe in data de 8 decembrie cu un zbor Blue Air, cu retur in 15 decembrie.

Costuri:

Zbor Timisoara – Florenta, Blue Air si retur: 349.98 lei/persoana

Cazare 7 nopti Florenta: 1254 lei/2 persoane

Costuri vacanta: 977 lei/persoana = 207 euro/persoana