Situat in nordul Bavariei, Nurenberg se remarca prin arhitectura sa medievala, cum ar fi fortificatiile si turnurile de piatra din Altstadt (orasul vechi).

Nürnberg, al doilea cel mai mare oras din Bavaria si capitala neoficiala a Franconiei, este un loc energic in care viata de noapte este intensa, iar berea este la fel de intunecata ca si cafeaua. Fiind una dintre cele mai mari atractii din Bavaria, are parte de vizitatorii pe tot parcursul anului, dar mai ales pe durata spectaculosului targ de Craciun.

Atunci cand vizitati, va recomandam sa cumparati cardul Nurnberg + Furth. Acest card este valabil timp de doua zile si permite accesul gratuit la peste 50 de muzee si atractii, precum si calatoria gratuita pe intregul transport public din Zona A din Nuremberg și Furth. De asemenea, beneficiati de reduceri in multe teatre, magazine si cinematograful IMAX. Pretul cardului pentru adulti este de 28 EUR. Copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani platesc 5 EUR, iar pentru copiii sub 5 ani este gratis.

Nuremberg city center

In vremea nazistilor, aici s-au tinut mitingurile fanaticilor de partid, a inceput boicotul afacerilor evreiesti si au fost adoptate legile infame din Nuremberg, care interziceau cetatenia germana evreilor. La 2 ianuarie 1945, bombardierele aliate au redus orasul la mormane de pietre si moloz, ucigand 6000 de persoane in acest proces.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, orasul a fost ales drept site-ul tribunalului pentru crime de razboi, acum cunoscut sub numele de Procesele de la Nurnberg. Mai tarziu, reconstructia minutioasa – folosind piatra originala – a aproape tuturor cladirilor principale ale orasului, inclusiv castelul si bisericile vechi din Altstadt, au readus orasul la o parte din vechea sa grandoare.

Vacanta incepe in data de 12 octombrie cu un zbor Wizz Air, cu retur in 19 octombrie.

REZERVA CAZARE 1
REZERVA CAZARE 2
REZERVA CAZARE 3

Costuri:

Zbor Timisoara – Nurnberg, Wizz Air si retur: 173 lei/persoana

Cazare 7 nopti Nurnberg: 1561 lei/2 persoane

Costuri vacanta: 953.5 lei/persoana = 202 euro/persoana