Luqa este un oras situat in Regiunea Sudica a Maltei, la 4,3 km de capitala Valletta, in apropierea Aeroportului International Malta. Este un oras vechi, cu o populatie densa, tipica Insulelor Malteze. Celebrul producator de ceasuri si inventatorul Michelangelo Sapiano (1826-1912) locuia in Luqa. El a construit diverse tipuri de ceasuri, ceasul din clopotnita bisericii parohiale fiind una dintre numeroasele sale lucrari. Casa unde locuia el se afla pe strada Pawlu Magri.

Luqa este un orasel mic, linistit, inca relativ necunoscut turismului in masa. Din acest motiv, locurile de cazare sunt destul de putine iar preturile reflecta asta.

Recomandarea noastra deci este, daca ai posibilitatea, sa inchiriezi o masina si sa calatoresti pana in St. Julian’s. Oraselul se afla la mai putin de 10 km departare de Luqa, deci cam un sfert de ora de condus, drumul este superb iar cazarile sunt la mai mult de jumatate de pret. In plus, St. Julian’s are si deschidere la mare. Ia doar in calcul faptul ca in Malta se conduce pe partea stanga a drumului 🙂

Zborul catre Luqa pleaca in data de 6 decembrie, cu retur in 13 decembrie.

Cazari Luqa

Cazari St. Julian’s

Costuri:

  • Zbor Cluj – Luqa: 98 lei/persoana
  • Cazare 7 nopti Luqa: 1537 lei/2 persoane
  • Cazare 7 nopti St. Julian’s: 659/2 persoane
  • Costuri vacanta cazare Luqa: 866.5 lei/persoana = 184 euro/persoana
  • Costuri vacanta cazare St. Julian’s: 427.5 lei/persoana = 90 euro/persoana