Catania a fost un premiu al multor imperii de-a lungul secolelor, de la greci la romani la arabi, la normani, la spanioli (pentru a numi doar cativa). Insa sicilienii care locuiesc aici nu au grija invadatorilor, ci a vulcanului Etna, cel mai mare si cel mai activ vulcan din Europa, care a distrus orasul cu cutremure si rauri de lava in anul 1693.

Dar iata-l acum, la inceputul celui de-al treilea mileniu, cu vitalitatea proaspata si hotararea neclintita, gata sa surprinda si sa te faca sa te indagostesti, scufundandu-ti simturile in arome intense, stucuri in stil baroc aflate in patrimoniul UNESCO si o multime de imprejurimi cu peisaje de neuitat.

Ca majoritatea oraselor italiene, Catania nu duce lipsa de monumente arhitecturale splendide, in principal palate si biserici. Printre cele mai notabile amintim: Palazzo Biscari, Manastirea San Benedetto de pe via Crociferi, Manastirea Benedictina San Nicolò l’Arena, dar si vdechile arene ale orasului, folosite in prezent ca cinematografe sau teatre de vara.

Fiind un oras pe malul apei, nu putem sa nu amintim si de Piata de Peste, precum si de minunatele asezari pescaresti imprastiate pe coasta siciliana, de la San Giovanni Li Cuti si portul mic Ognina pana la Acitrezza, trecand prin Acicastello si, in zona Acireale, de la Capomulini pana la Santa Maria La Scala.

Stand sub umbra muntelui Etna si avand in vedere ca raurile sale de lava au inghitit de mai multe ori Catania, sub oras se gasesc adevarate comori pentru vizitatori.

Baile termale Achillee, Spa-urile din Indirizzo, Rotonda, Amfiteatrul Roman, una dintre cele mai mari constructii romane de acest fel din Italia, biserica San Gaetano alle grotte, a carei data de construire este un mister si in zilele noastre, cu tunelurile sale subterane, posibil folosite odata ca si catacombe, unde se crede ca a fost ingropat corpul Sfantului Agathathe.

Toate acestea si multe, multe altele te asteapta sa le descoperi in insorita Catania!

Zborul pleaca in 31 ianuarie, cu retur in 2 februarie.

Costuri:

  • Zbor Bucuresti – Catania si retur: 188 lei/persoana
  • Cazare 4 nopti Catania: 286 lei/2 persoane
  • Costuri vacanta: 331 lei/persoana = 70 euro/persoana