Franta nu inseamna doar Paris. La vie en rose se poate experimenta cu la fel de mare succes si in alte regiuni ale tarii. Va invitam asadar sa descoperiti frumusetile orasului Lyon!

Lyon, capitala regiunii Auvergne-Rhone-Alpes din Franta, se afla la intersectia raurilor Rhone (Rinul) si Saone. Centrul sau reflecta 2000 de ani de istorie, de la Amfiteatrul Roman de la Trois Gaules, arhitectura medievala si renascentista din Vieux (veche) Lyon, pana la districtul modern Confluence de pe peninsula Presqu’ile.

In secolele XV, XVI si XVII, industria de matase din Lyon era infloritoare, iar in oras s-au stabilit multe familii comerciale din Franta, Flandra, Germania si Italia.

Acesti comercianti si-au construit conace somptuoase in stilul gotic renascentist italian si francez, iar in raioanele Saint-Jean, Saint-Georges si Saint-Paules inca se pot gasi in jur de 300 dintre acestea.

In Vieux Lyon si La Croix-Rousse Saone veti gasi niste caracteristici arhitecturale unice ale acestui oras: Traboules sunt pasaje incantatoare renascentiste, dintre care unele sunt deschise publicului, mergand in directia raului Saone.

Lyon are mai multe restaurante pe cap de locuitor decat orice alt oras din Franta, si de secole a fost laudat pentru calitatea superioara a produselor sale si pentru prestigiul bucatariei sale. Asigurati-va ca nu pierdeti deci ocazia de a gusta preparatele lyonese la traditionalele “bouchons”, restaurantele tipice regiunii, cele mai prestigioase aflandu-se in zona Presqu’ile.

Zborul pleaca in 14 februarie, cu retur in 17 februarie.

Costuri:

  • Zbor Cluj – Lyon si retur – 188 lei /persoana
  • Cazare Lyon 3 nopti – 635 lei/ 2 persoane
  • Costuri vacanta: 505.5 lei/persoana = 105 euro/persoana