O istorie complexa, arhitectura clasica imbinata cu elemente de modernitate de ultima ora, oaze de verdeata, mancare fabuloasa si o viata de noapte ca nicaieri altundeva. Toate acestea si multe, multe altele va asteapta in capitala Germaniei, Berlin.

Berlinul este cel mai mare oras al Germaniei, locuitorii sai fiind pe locul doi ca numar, dupa locuitorii Londrei. Orasul este amplasat pe malurile raului Spree si este perfect pentru iubitorii de natura, intrucat cam o treime din suprafata sa este formata din rauri, canale, lacuri, paduri, parcuri si gradini.

Orasul gazduieste universitati, orchestre si muzee renumite la nivel global, precum si competitii sportive. Gradina Zoologica din Berlin este cea mai vizitata gradina zoo din Europa si una dintre cele mai populare la nivel mondial.

Berlinul este de asemenea un binecunoscut pol al distractiei. Viata de noapte, cluburile si festivalurile sunt extrem de populare atat in randul localnicilor, cat mai ales in randul turistilor, care calatoresc de pe intregul glob pentru a participa in “hedonismul organizat”. Nu-i de mirare ca sloganul orasului este: “Berlin – there’s always something going on!”

Principalele locuri de vizitat sunt:

Reichstag, cladirea ce adaposteste Parlamentul German, care a supravietuit razboaielor, perioadei naziste, bombardamentelor si incendiilor
Tiergarten, cel mai faimos parc din lume
Tempelhofer Feld, un fost aeroport din perioada nazista si a Razboiului Rece, transformat acum in loc de promenada

Dar nu va limitati doar la atractiile clasice. Berlinul si regiunea inconjuratoare Brandenburg sunt locuri permanent surprinzatoare, oferind privelisti nemaipomenite, o multitudine de lacuri si rauri si atractii inca nedescoperite. Trebuie doar sa va faceti bagajele si sa veniti!

Zborul pleaca in 16 ianuarie, cu retur in 20 ianuarie.

Costuri:

  • Zbor Bucuresti – Berlin si retur – 110 lei /persoana
  • Cazare Berlin 3 nopti – 655 lei/ 2 persoane
  • Costuri vacanta: 437.5 lei/persoana = 91 euro/persoana