Porniti intr-o calatorie prin timp in trecut si descoperiti aproape 3 milenii de istorie intr-un weekend prelungit in superba capitala a Italiei, orasul celor 7 coline, Roma.

Roma este supranumita “cel mai mare muzeu in aer liber al lumii” datorita istoriei care inunda orasul pe la fiecare coltisor. Monumente antice, sculpturi impresionante, case cu patina inconfundabila a timpului, strazi inguste si intortocheate, toate acestea iti ofera ocazia de a arunca o privire in trecut si a vedea parca in fata ochilor intamplari din urma cu mii de ani.

Nu este de mirare astfel ca Roma este printre cele mai vizitate orase, destinatie favorita atat pentru indragostiti aflati in luna de miere dar si pentru turisti din toate colturile lumii. Si, sa nu uitam, este locul unde s-au turnat zeci, poate chiar sute de filme, unul dintre cele mai celebre fiind “Roman Holiday” cu neasemuita Audrey Hepburn in rolul principal.

Oras deopotriva romantic si impunator, Roma este leaganul unuia dintre cele mai puternice imperii care au existat vreodata, Imperiul Roman. Supranumit si Orasul celor 7 coline sau Orasul Etern, Roma este celebra atat pentru numeroasele sale atractii turistice, printre care amintim Vaticanul, Capela Sixtina, Panteonul sau Colosseum-ul, cat si pentru “la dolce vita”, stilul agitat si in acelasi timp extrem de relaxat de a trai viata care le este propriu italienilor.

Sunt atat de multe de vazut in Roma incat e aproape imposibil ca ele sa fie cuprinse intr-un singur text. Reamintim: Colosseum-ul, Treptele Spaniole, Vaticanul, Capela Sixtina, Basilica Sf. Petru, Fontana di Trevi, Panteonul, La Bocca della Verita, Castelul St. Angelo si Circus Maximus.

Printre sculpturile impozante, picturile celebre si pietrele din pavaj care ne aduc aminte ca pe aici au pasit imparati si gladiatori, Roma este un oras despre care nu-i de ajuns doar sa auzi. Roma trebuie vazuta.

De aceea, recomandarea noastra este sa va luati un weekend prelungit si sa profitati de oferta de mai jos.

Zborul pleaca in 17 ianuarie, cu retur in 20 ianuarie.

Roma nu duce deloc lipsa de locuri de cazare. De la hoteluri scumpe pana la hosteluri studentesti si pensiuni micute ascunse pe stradute linistite, Roma are de toate.

Costuri:

  • Zbor Bucuresti – Roma si retur – 130 lei /persoana
  • Cazare Roma 3 nopti – 393 lei/ 2 persoane
  • Costuri vacanta: 326 lei/persoana = 68 euro/persoana