Aproape o treime din cetatenii austriei numesc Viena “acasa”. Orasul este capitala Austriei si gazduieste organizatia Natiunilor Unite, fiind un important centru cultural, politic si economic nu doar al tarii, ci si al regiunii.

Supranumit si Orasul Muzicii sau Orasul Viselor, Viena este faimoasa pentru abundenta sa de cladiri istorice splendide, gradini si localuri.

Pana la inceputul secolului XX, Viena era cel mai mare oras de vorbitori de limba germana, pana la destramarea Imperiului Austro-Ungar dupa Primul Razboi Mondial. Acum se afla pe cel de-al doilea loc la nivel global, dupa Berlin.

Capitala Austriei este plina de monumente arhitecturale importante, printre care amintim: Palatul Schonbrunn, cu ale sale gradini uriase si gradina zoologica (Tier Garten), Rathaus (Primaria orasului), Catedrala Sfantului Stefan, Palatul Hofburg, Muzeul Belvedere si bineintele, Opera de Stat din Viena.

Sa nu uitam bineinteles si de distractie. Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului este roata uriasa din Prater – parcul de distractii aflat intr-o veritabila oaza de verdeata.

Prater-ul nu este un loc ca oricare altul. El se intinde pe peste 6 milioane de metri patrati, aflandu-se printre primele 10 parcuri ale lumii. Roata uriasa, caruselurile nenumarate, muzeul de ceara Madame Tussauds sunt doar cateva dintre atractiile acestui loc nemaiintalnit. Experientele gastronomice care pot fi incercate aici sunt diverse, iar impatimitii de dans au ocazia de a petrece in cea mai mare discoteca a Austriei, Praterdome.

Zborul catre Viena pleaca in data de 21 mai, cu retur in 25 mai.

Costuri:

  • Zbor Bucuresti – Viena: 204 lei/persoana
  • Cazare 4 nopti Viena: 674 lei/2 persoane
  • Costuri vacanta: 541 lei/persoana = 112 euro/persoana